برگشت به شبکه آزمایشگاههای تحقیقاتی دانشگاه علم و صنعت ایران
   [صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی 🏠::
درباره آزمایشگاه 🔬::
زمینه های تحقیقاتی 📚::
تجهیزات 🛠::
معرفی افراد 👤👤::
محصولات پژوهشی 📜📜::
تماس با ما 📞::
اخبار آزمایشگاه (1خبر جدید🔔)::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اخبار جدید
1- جلسه دفاعیه کارشناسی ارشد آقای ابوالفضل فراست با عنوان "شبیه‌سازی عددی عملکرد یک نوع انژکتور سمبه‌ای"  در تاریخ  1401/12/03 در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می‌شود.  

 
..
:: enlightenedجدید: دفاعیه کارشناسی ارشد ::
 | تاریخ ارسال: 1402/2/31 | 
دفاعیه پایان نامه جناب آقای عمار ازبیدی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا گرایش پیشرانش و جلوبرندگی با عنوان "امکان سنجی سرمایش خانگی با استفاده از انرژی خورشیدی" در تاریخ  ۱۴۰۲/۰۲/۳۱ ساعت ۱۰:۳۰ به صورت حضوری در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می‌شود. اعضای آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرانش فضایی از همه‌ی علاقه‌مندان به زمینه‌ی علمی مذکور و سایر حوزه‌های مرتبط جهت شرکت در این دفاعیه دعوت به عمل می‌آورند.


 
 
دفعات مشاهده: 14 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: جدید: دفاعیه کارشناسی ارشد ::
 | تاریخ ارسال: 1401/12/3 | 
enlightenedجدید: دفاعیه کارشناسی ارشد

دفاعیه پایان نامه جناب آقای ابوالفضل فراست دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی هوافضا گرایش پیشرانش و جلوبرندگی با عنوان "شبیه‌سازی عددی عملکرد یک نوع انژکتور سمبه‌ای" در تاریخ  ۱۴۰۱/۱۲/۰۳ ساعت ۱۶:۰۰ به صورت حضوری-مجازی در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می‌شود. اعضای آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرانش فضایی از همه‌ی علاقه‌مندان به زمینه‌ی علمی مذکور و سایر حوزه‌های مرتبط جهت شرکت در این دفاعیه دعوت به عمل می‌آورند.

چکیده:

انژکتور سمبه¬ای یکی از انواع انژکتورهای محوری دو-پیشرانه است که آخرین نوع اصلی از انژکتورهای مورد استفاده در موتورهای مدرن میباشد. در این پژوهش مشخصه سازی پاشش یک انژکتور سمبه ای مسطح (سطح ثابت) مایع-مایع سوخت-محور در نسبت های متفاوت مومنتم کل (TMR) به طور عددی مورد بررسی قرار گرفته است. کروسین (RP-۱) و اکسیژن مایع (LOX) به عنوان شبیه¬ساز پیشرانه های اصلی انتخاب شدند که کروسین به عنوان سوخت از روزنه¬های شعاعی به طور گسسته (جت مایع) و اکسیژن مایع به عنوان اکسیدکننده (صفحه مایع) به طور پیوسته از شکاف حلقوی تزریق شده و به یکدیگر برخورد می¬کنند. در مطالعه حاضر برای تعیین مختصات انرژتیک پیشرانه در شرایط تعادلی از کد CEA ناسا استفاده شده است. همچنین، ضریب تخلیه و نیم زاویه مخروط پاشش به عنوان پارامترهای اساسی انتخاب شدند. در این مطالعه، دبی جرمی پیشرانه ها، قطر پینتل و اختلاف فشار انتخابی برای جریان محوری را ثابت در نظر گرفته شد و ضریب تخلیه جریان شعاعی در سرعت های متفاوت جت مایع بدست آمد. پس از محاسبه ی هر ضریب تخلیه، می¬توان طرح انژکتور پایه ریزی شده را صحت¬سنجی کرد و بعد از تایید، سناریوهای ممکن را بر اساس TMRهای متفاوت تعریف کرده و هر سناریو را بطور جداگانه شبیه سازی می‌نماییم.
برای شبیه سازی پاشش انژکتور یک حل‌گر گذرا مبتنی بر فشار بر روی مدل دو بعدی متقارن-محوری مورد استفاده قرار گرفت که در آن از مدل آشفتگی Realizable k-ε استفاده شد و رفتار سیال نزدیک دیواره در حالت استاندارد در نظر گرفته شد. انژکتور مورد نظر به عنوان یک مسئله چندفازی (۳ فازی) به کمک مدل حجم سیال (VoF) در نرم¬افزار فلوئنت شبیه سازی می شود. پس از شبیه¬سازی، رفتار پاشش خروجی از انژکتور بررسی می شود، نسبت مومنتم محلی LMR برای هر سناریو محاسبه شده و در ادامه به کمک نرم افزار IC Measure نیم زاویه مخروط پاشش اندازه گیری شده و مورد تحلیل قرار می گیرد. در نهایت، "نیم زاویه مخروط پاشش" به دست آمده با معادله به دست آمده بر اساس LMR در مطالعات قبلی مقایسه می شود و شبیه سازی انژکتور مورد مطالعه اعتبارسنجی می شود.

واژه های کلیدی: 
اتمیزاسیون، شبیه¬سازی عددی انژکتور سمبه¬ای سوخت-محور مسطح (سطح ثابت) مایع-مایع، نیم زاویه مخروط پاشش، ضریب تخلیه، نسبت مومنتوم کل (TMR) و محلی (LMR) 
 
دفعات مشاهده: 171 بار   |   دفعات چاپ: 6 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: جدید: دفاعیه کارشناسی ارشد ::
 | تاریخ ارسال: 1401/11/17 | 
 enlightenedجدید: دفاعیه کارشناسی ارشد

دفاعیه پایان نامه جناب آقای محمد رضا گودرزی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک با عنوان "مدل‌سازی تبخیر قطره چندجزئی در نزدیک نقطه بحرانی" در تاریخ  ۱۴۰۱/۱۱/۲۶ ساعت ۱۵:۰۰ به صورت حضوری-مجازی در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می‌شود. اعضای آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرانش فضایی از همه‌ی علاقه‌مندان به زمینه‌ی علمی مذکور و سایر حوزه‌های مرتبط جهت شرکت در این دفاعیه دعوت به عمل می‌آورند.

چکیده:
در پایان‌نامه حاضر تبخیر قطرات چندجزئی در نزدیک نقطه بحرانی با در نظر گرفتن نفوذ گاز محیط در فاز مایع به صورت عددی و با رویکرد گذرا مدل‌سازی شده است. در مدل حاضر، معادلات بقای جرم، بقای گونه، مومنتوم و انرژی در فاز گاز و معادله انرژی و بقای گونه در فاز مایع با در نظرگرفتن تغییرات مکانی و زمانی خواص و نفوذ گاز محیط در فاز مایع با روش حجم محدود و به‌صورت عددی حل شده‌اند. 
ابتدا نتایج مدل‌سازی برای سوخت‌های تک و دوجزئی با فراریت مختلف و در گستره‌های دمایی و فشاری متنوع اعتبارسنجی شده است. مشاهده گردید که نتایج مدل حاضر مطابقت خوبی با داده‌های تجربی موجود در ادبیات دارند. تاثیر نفوذ گاز محیط در سوخت تک‌جزئی بررسی شد و سپس فرآیند تبخیر قطره دوجزئی تشریح و برای مطالعه تأثیر فشار در دماهای مختلف، اثر تغییرات فشار بر قطره‌ی دوجزئی هپتان-هگزادکان بررسی شد. همچنین مشاهده گردید با افزایش فشار، نفوذ گازهای محیط در فاز مایع بیشتر شده و عمر قطره نسبت به حالتی که نفوذ گاز در نظر گرفته نمی‌شود، کمتر است.
 
واژگان کلیدی: تبخیر قطره، چندجزئی، فشار زیاد، فوگاسیته، نفوذ گاز، حل عددی
 
دفعات مشاهده: 217 بار   |   دفعات چاپ: 8 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: جدید: دفاعیه ارشد ::
 | تاریخ ارسال: 1401/8/5 | 
 enlightenedجدید: دفاعیه کارشناسی ارشد

دفاعیه پایان نامه جناب آقای شایان روحبخش دانشجوی ارشد مهندسی هوافضا با عنوان "مطالعه فرایند جوشش آرگون به کمک رهیافت دینامیک مولکولی" در تاریخ  ۱۴۰۱/۰۷/۱۲ ساعت -:- به صورت حضوری در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می‌شود. اعضای آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرانش فضایی از همه‌ی علاقه‌مندان به زمینه‌ی علمی مذکور و سایر حوزه‌های مرتبط جهت شرکت در این دفاعیه دعوت به عمل می‌آورند.

چکیده:
هدف اصلی این پژوهش بررسی فرایند جوشش آرگون بوده است. برای این کار یک فضای مکعبی از اتم‌های آرگون در نظر گرفته‌شده و برهم‌کنش بین ذرات با استفاده از پتانسیل لنارد جونز مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا به بیان مبانی و کلیات مباحث مربوط به دینامیک مولکولی پرداخته ‌شده ‌است. مفاهیمی مانند میدان نیرو و هنگرد به طور اجمالی مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش بعدی به تعدادی از نتایج در تحقیقات نسبتاً مشابه اشاره شده است. در بخش بعدی مفاهیم مهم‌تری از دینامیک مولکولی موردبحث قرار گرفته است و نحوه برخورد با مسئله، شرایط مرزی و سایر اطلاعات میدان ذکر گردیده است. نتایج حاصل از آزمون‌های عددی بیان شده و در مورد آن‌ها اظهارنظر شده است طبق نتایج به‌دست‌آمده افزایش فشار و دما نقش بسیار مهمی در افزایش نرخ تبخیر ایفا می‌کند. این نتایج با نتایج گزارش‌شده در منابع هم‌خوانی دارد.
پس از بیان نتایج و تفسیر آنها در بخش ضمیمه نکاتی که برای ادامه‌ کار در زمینه دینامیک مولکولی می‌تواند موردا ستفاده قرار گیرد ذکر شده است. مباحثی مانند سایر پتانسیل‌های کاربردی، همچنین چند نمونه از نرم‌افزار‌های مفید اما کمتر شناخته‌شده در زمینه دینامیک مولکولی معرفی شده است.
 
واژگان کلیدی: جوشش، تبخیر، آرگون، دینامیک مولکولی

 
دفعات مشاهده: 421 بار   |   دفعات چاپ: 12 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
:: دفاعیه دکترا ::
 | تاریخ ارسال: 1400/11/16 | 
enlightenedجدید: دفاعیه دکترا

دفاعیه پایان نامه جناب آقای محمد رضایی دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک با عنوان "مطالعه رفتار جریان آب در مجاورت ساختارهای کربنی در مقیاس نانو با تکیه بر کاربرد در نمک‌زدایی" در تاریخ دوشنبه ۱۴۰۰/۱۱/۱۸ ساعت ۱۶:۳۰ به صورت مجازی در بستر سامانه میتینگ آزمایشگاه دکتر حجت قاسمی برگزار می‌شود. اعضای آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرانش فضایی از همه‌ی علاقه‌مندان به زمینه‌ی علمی مذکور و سایر حوزه‌های مرتبط جهت شرکت در این دفاعیه دعوت به عمل می‌آورند.
لینک جلسه: http://meeting.iust.ac.ir/vc 
کد ورود: ۵۸۲۶۹۸
چکیده:
نرخ جریان آب در نانولوله‌ کربن چندین مرتبه بیش از مقدار پیش‌بینی شده نظری می‌باشد. این ویژگی باعث شده است نانولوله‌های کربن دارای پتانسیل ویژه‌ای برای کاربرد در غشای نمک‌زدایی باشند. مطالعه رفتار آب در مجاورت این نانوساختارها در پیش‌بینی عملکرد و طراحی غشاء اهمیت دارد. از آنجا که غالب پدیده‌های تعریف کننده رفتار یک غشاء نمک‌زدایی، در مقیاس نانومتر رخ می‌دهند؛ مطالعه این پدیده‌ها باید در ابعاد مولکولی انجام گیرد. در غیاب روش‌های تجربی، روش دینامیک مولکولی به‌عنوان بهترین گزینه مطرح است. در کنار مطالعه رفتار مولکول‌های آب در مقیاس نانو، آنچه کمتر در این روش مد نظر بوده است، ایجاد یک مدل عددی و واقع‌بینانه برای مقایسه با نتایج تجربی است. هدف نهایی این پژوهش، ایجاد ارتباط بین داده‌های نظری خروجی دینامیک مولکولی و داده‌های آزمایشگاهی از نرخ جریان آب می‌باشد. در این راه، ابتدا جریان آرگون در نانولوله کربن با استفاده از پتانسیل لنارد-جونز مطالعه شد. نرخ جریان آرگون با افزایش قطر نانولوله به‌صورت یکنوا افزایش پیدا نمی‌کند. علت این پدیده، تغییرات غیرقابل پیش‌بینی فاصله اتم آرگون با دیواره کربنی در نانولوله‌هایی با قطر بسیار کم است. تغییرشکل نانولوله کربن به‌عنوان یکی از تفاوت‌های مطالعه نظری و آزمایش تجربی مورد نظر قرار گرفت. برای مدل‌سازی تغییرشکل از پتانسیل Tersoff استفاده شد. میدان نیروی TIP۳P برای مدل‌سازی جریان آب مورد استفاده قرار گرفت. رفتار نرخ جریان با میزان و چگونگی تغییرشکل نانولوله کربن مطالعه شد.  پارامترهای پتانسیل‌های آرگون و آب توسط تابع توزیع چگالی شعاعی صحت‌سنجی شدند. نشان داده شد که حضور یون‌های محلول در آب، تأثیر قابل ملاحظه‌ای بر نرخ جریان آن ندارد. با شناخت تابعیت نرخ جریان آب از قطر، طول، اختلاف فشار، خمیدگی و خروج از مرکز نانولوله کربن، تصویر کامل غشاء شکل گرفت. نرخ جریان کل غشاء با نرخ جریان اندازه‌گیری شده تجربی مقایسه شد. اختلاف حدود ۶ درصدی نشان داده می‌دهد همسویی مناسبی بین این دو وجود دارد. با استفاده از تحلیل انتشار عدم قطعیت، میزان عدم قطعیت موجود در نرخ جریان محاسبه شده با دینامیک مولکولی برابر با ۴۶ درصد بدست آمد.


واژگان کلیدی: نمک زدائی، دینامیک مولکولی، نانو لوله کربن، آب
 
دفعات مشاهده: 1108 بار   |   دفعات چاپ: 50 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر
::
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 69 queries by YEKTAWEB 4570