برگشت به شبکه آزمایشگاههای تحقیقاتی دانشگاه علم و صنعت ایران
   [صفحه اصلی ]   [ English ]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی 🏠::
درباره آزمایشگاه 🔬::
زمینه های تحقیقاتی 📚::
تجهیزات 🛠::
معرفی افراد 👤👤::
محصولات پژوهشی 📜📜::
تماس با ما 📞::
اخبار آزمایشگاه (1خبر جدید🔔)::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
اخبار جدید
1- جلسه دفاع دکتری آقای سجاد جباری نیک با عنوان "خشکاندن قطره سیالات پیچیده-افشره سنجد"  در تاریخ  1403/09/28 در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می‌شود.  

 
..
:: enlightenedجدید: دفاعیه کارشناسی ارشد ::
 | تاریخ ارسال: 1403/7/15 | 
enlightenedجدید: دفاعیه کارشناسی ارشد
دفاعیه پایان نامه کارشناسی ارشد جناب آقای عرفان دباغچیان دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی با عنوان "شبیه‌سازی نشتی جریان در نوک تیغه توربین‌های ضربه‌ای" در تاریخ  ۱۴۰۳/۰۷/۱۳  ساعت ۱۴:۰۰ به صورت حضوری-مجازی در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار می‌شود. اعضای آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرانش فضایی از همه‌ی علاقه‌مندان به زمینه‌ی علمی مذکور و سایر حوزه‌های مرتبط جهت شرکت در این دفاعیه دعوت به عمل می‌آورند.

چکیده
توربین فراصوت یکی از اجزای اصلی توربوپمپ به عنوان منبع تغذیه موتور پیشران مایع است. در شرایطی که دبی کم باشد، به کار ویژه زیادی برای عملکرد توربین احتیاج است. به دلیل دبی کم، ارتفاع تیغه‌ها و در نتیجه ضریب منظری نیز کوچک خواهند بود.  به منظور کاهش افت‌های مرتبط با نسبت منظری کم از توربین پذیرش جزئی در توربوپمپ‌ها استفاده می‌شود. بدین ترتیب جریان گاز تنها به بخشی از تیغه‌های روتور برخورد می‌کند. در نوک تیغه‌ها فاصله‌ای برای جلوگیری از برخورد تیغه با پوسته در نظر گرفته شده که این فاصله باعث نشتی جریان از نوک تیغه می‌شود. موضوع این پژوهش، بررسی رفتار جریان نشتی در فضای بالای تیغه‌های توربین ضربه‌ای فراصوت پذیرش جزئی است که  این نشتی جریان توسط حفره‌ّهایی که به این منطور در نوک تیغه تعبیه شده‌اند، کنترل می‌شود. رویکرد مطالعه در این پژوهش، شبیه‌سازی عددی و استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای پیش‌بینی رفتار جریان در توربین است. به منظور سنجش اعتبار نتایج عددی، عملکرد یک نمونه توربین پذیرش جزئی موجود، شبیه‌سازی و نتایج حاصله با نتایج تجربی آن اعتبارسنجی شده است. سپس، شبیه‌سازی همان توربین با تغییر در پروفیل بخش فوقانی تیغه با استفاده از چند پارامتر هندسی مشخص شامل زاویه، سطح و عمق حفره انجام می‌شود. بررسی نتایج اصلاحات، ایجاد پایگاه داده به منظور استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای جایگزینی شبیه‌سازی و پیش‌بینی عملکرد توربین از دیگر مراحل انجام این پژوهش است.  
واژه‌های کلیدی:  توربین ضربه‌ای فراصوت، نشت نوک تیغه، شبکه عصبی، شبیه‌سازی 
 
دفعات مشاهده: 564 بار   |   دفعات چاپ: 51 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4665