آزمایشگاه تحقیقاتی هیدرودینامیک کاربردی- کاهش درگ با سوپرکاویتاسیون
کاهش درگ به کمک پدیده سوپرکاویتاسیون

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/12/21 | 
AWT IMAGEبه منظور مطالعه پدیده سوپرکاویتاسیون بصورت تجربی و بصورت تحلیلی و عددی فعالیت های عمده ای در طی چند سال با تعریف پروژه‌های دکتری و کارشناسی ارشد و کارشناسی در آزمایشگاه هیدرودینامیک صورت پذیرفته است. به منظور مطالعه تجربی این پدیده تونل آبی در آزمایشگاه طراحی و ساخته شد که قابلیت های ممتازی نسبت به تونل های آب مشابه خارجی آن داراست.AWT IMAGE از آن جمله می توان به قابلیت توامان سرعت و فشار اشاره نمود. بدین ترتیب می توان در محدوده وسیعی از اعداد بی بعد، آزمایشهای گوناگونی تعریف نمود و بر این اساس اقدام به مطالعه فیزیک پدیده پرداخت. برای ثبت داده های آزمایشگاهی اقدام به تجهیز تونل با حسگرهای مختلف از جمله حسگرهای فشار Honeywell، دبی‌سنج مغناطیسی و دماسنج شده که این داده ها به کمک برنامه ای که در آزمایشگاه تهیه شده توسط کارت A/D در رایانه برای پردازشهای بعدی ذخیره می شوند. AWT IMAGE  

همچنین امکان عکس‌برداری سریع از تونل و همچنین اندازه‌گیری نیروی درگ برای اجسام متقارن محوری فراهم شده است. در تصاویر، نمونه ای از کاواکهای پشت مخروط با زوایای راس مختلف و همچنین دیسک نمایش داده شده است.
داده های ثبت شده نیروی درگ نشان می دهد که سوپرکاویتاسیون می تواند تا حدود %30 نیروی درگ را کاهش دهد. در تونل آب از سه روش کاهش عدد کاویتاسیون به طور همزمان استفاده می‌شود. این روشها عبارتند از:
AWT IMAGE 1- افزایش سرعت جریان
2- کاهش فشار مطلق تونل
3- افزایش فشار داخل کاواک
که روش آخر به کمک تزریق هوا انجام می‌شود و به عنوان کاویتاسیون هوادهی شده شناخته می‌شود. برای اندازه‌گیری دبی هوای تزریقی نیز از یک اریفیس استفاده می‌شود و مقدار دبی هوا به کمک یک شیر سوزنی تنظیم می‌شود.‌
این تونل آب با توجه به قابلیت‌های زیادی که دارد، بستر مناسبی را برای مطالعات بنیادی و همچنین کاربردی در زمینه کاهش درگ بطور کلی و به ویژه برای مطالعه پدیده سوپرکاویتاسیون فراهم می‌آورد.
نشانی مطلب در وبگاه آزمایشگاه تحقیقاتی هیدرودینامیک کاربردی:
http://www.iust.ac.ir/rln/find-34.545.355.fa.html
برگشت به اصل مطلب