معرفی آزمایشگاه : آزمایشگاه تحقیقات کرایوژنیک و گاز مایع، به منظور شناخت و تحلیل روش های مکانیکی تولید دماهای پایین ( کمتر از 120- درجه سانتیگراد) و با رویکرد اصلی تولید گاز طبیعی مایع شده –ال ان جی (Liquified Natural Gas-LNG)و ترکیبات سنگین تر آن گاز مایع شده (Liquified Petroleum Gas-LPG ) در تاسیس شده است.
حجم گاز طبیعی در فرایند تولید گاز طبیعی متراکم شده (Compressed Natural Gas-CNG) به حدودا 1/250 کاهش می یابد و این در حالی است که این کاهش حجم در فرایند تولید ال ان جی 1/600 است که رقم قابل توجهی است. همین امر موجب شده که ال ان جی گزینه اصلی انتقال گاز در مسافت های طولانی تر ( زمانی انتقال گاز از طریق لوله به صرفه نباشد) بسیار مورد توجه قرار گیرد.
در فرایند تولید ال ان جی دمایی گاز در فشار اتمسفریک به حدود160- درجه سانتیگراد می رسد. بدین ترتیب برای ذخیره سازی ال ان جی نیازی به مخازن فشار بالا نیست. به همین علت در سال های اخیر، مایع سازی و ذخیره سازی گاز طبیعی بصورت ال ان جی در مقیاس های کوچک برای استفاده در واحد های مصرف کنند در فصل های اوج مصرف ((زمستان) در کانون توجهات بسیاری از صنایع قرار گرفته است.
شناخت فن آوری های مختلف ثبت شده و یا به کار گیری شده جهت تولید ال ان جی از دیدگاه مهندسی مکانیک شامل طراحی چرخه تولید، بهینه سازی مصرف انرژی، جزئیات طراحی مهندسی سیکل تولید، از قبیل جزئیات کمپرسورها، مبدل های حرارتی مختلف، توربواکسپندر ها، و غیره جایگاه ویژه ای در صنعت دارد.
در این راستا و با توجه به اینکه کشور ایران دومین دارنده گاز جهان است، و در راستای توسعه صنعت گاز کشور عزیزمان، و استفاده بهینه از منابع گازی آزمایشگاه ال ان جی در دانشگاه علم و صنعت تاسیس شده است.